Rødgran (Picea Abies)

Rødgran har været anvendt som juletræer gennem mange år og betegnes i Danmark ofte som “det rigtige juletræ”, men udgør i dag kun en mindre del af den mængde juletræer, der sælges. Der høstes frø flere steder i Europa og plantes rødgran til anlæg af skov, læhegn, have m.v. samt med henblik på at producere juletræer.

Planterne er som Nordmannsgran også 3 - 4 år, når de plantes ud fra planteskolen, men de vokser hurtigere og opnår almindelig juletræsstørrelse 1 - 2 år tidligere end Nordmannsgran.

Rødgran er meget hårdfør og dyrkes ofte på lokaliteter, hvor Nordmannsgran ikke trives.

Dansk produktion – certificeret kvalitet i verdensklasse

Vi stræber efter at opretholde den størst mulige respekt for naturen gennem hele produktionen. Som grønne fagfolk med formålet at levere kvalitet er det naturligt for os at blive certificeret i henhold til GLOBALG.A.P. (GlobalGood Agricultural Practice), GRASP (GLOBALG.A.P. Risk Assessment on Social Practice) og Label Rouge (The Red Label). Dette holder os blandt andet til en høj standard for ansvarlig produktion med en ansvarlig social praksis, reduceret belastning af miljøet samt juletræer af overlegen kvalitet.

GLOBALG.A.P. standard sikrer, at belastningen på miljøet reduceres, dvs. med en absolut minimal brug af pesticider osv.

GRASP er en vurdering af den sociale praksis på plantagen, såsom specifikke aspekter af sundhed, sikkerhed og velfærd.

Label Rouge certifikat

Label Rouge er et tegn på kvalitetssikring i Frankrig. Det bekræfter, at et produkt har et sæt egenskaber med et overlegen niveau i forhold til et lignende nuværende produkt.

Naturbaumsiegel er et tysk kvalitetsstempel, som beviser, at dyrkning er særligt miljø- og ressourcevenlig.