Nordmannsgran (Abies Nordmanniana)

Nordmannsgran er de mest populære juletræer i Europa og kommer oprindeligt fra Georgien og Tyrkiet.

Et stort antal nordmannsgran dyrket i Danmark og i udenlandske planteskoler stammer fra importerede frø dyrket i Georgien eller Tyrkiet. For Danmarks vedkommende bliver frøene høstet i udvalgte områder i især Georgien, hvilket gør det muligt at samle frøene fra særligt udvalgte bevoksninger af høj kvalitet.

Det tager op til 14 år ...

Planterne er normalt 3 - 4 år, når de flyttes fra planteskolen og plantes på arealerne til juletræsproduktion i skoven eller plantagen. Derefter tager det 6 - 10 år at producere et godt, salgsklar juletræ.

Det gode danske klima

Det gode danske klima

Nordmanngran er hårdføre, men trives bedst i områder med mildt klima året rundt. Det danske kystklima er optimalt for dyrkningen. Når dyrkningsforholdene er gode, får træerne deres karakteristiske fyldige, dybgrønne og meget flotte bløde nåle.

Kvalitet og sortimenter - Nordmannsgran (Abies Nordmanniana)

Vi udbyder tre unikke sortimenter samt specielle etiketter til Abies Nordmanniana for at give vores kunder et stort udvalg af muligheder uanset kravene. Alle sortimenter tilbyder den samme personlige kundeserviceoplevelse og kan leveres i store mængder.

Nyt Nordic Concept - Excellent, Classic eller Nature

Kontakt os for yderligere information om sortimenter og mærkning.

HD Nordic Excellent

Et excellent juletræ af første klasse i en frisk grøn farve med tætte, symmetriske grene. Træet har mange internodie-grene og ensartet tæthed. Stammen er lige og placeret midt i træet. Bredden er mindre end træets højde og bredere end halvdelen af træets højde.  

HD Nordic Classic

Et populært, attraktivt og klassisk juletræ med en god form og stamme i midten af træet. Formen kan variere, og træet har typisk en grenkrans mindre, hvilket gør det efterspurgt af kunder, der foretrækker et regelmæssigt, men mere åbent træ. 

HD Nordic Nature

Et almindeligt, pænt og naturligt juletræ, der dog kan variere en del i form og fylde. Det rette valg, når der gerne ønskes mere uensartede partier af træer, hvor der for slutkunden altid er mulighed for at vælge netop dét træ, der passer til familiens smag.  

GLOBALG.A.P. certificeret Nordmannsgran

Vi tilbyder GLOBALG.A.P. certificering af juletræer som dokumentation for bæredygtig dansk produktion.

GLOBALG.A.P. (GlobalGood Agricultural Practice)

Vores udvalg af GLOBALG.A.P. certificerede træer garanterer kunden en bæredygtig produktion af Nordmannsgran. Ved at dyrke juletræer i henhold til GLOBALG.A.P.-standarden har vi reduceret belastningen på miljøet og brug af pesticider/adjuvanter til et absolut minimum. 

Certificeret Original Nordmann

For vores Premium- og Standard-certificerede Original Nordmann træer - ligesom for vores C-kategoriserede træer - tilbydes dokumenterede specifikationer, der er tilpasset kundens krav.

Nordmann Premium - Bedste kvalitet

Alle vores Premium træer er mærkede efter højde, udseende og bedste kvalitet. Træet har et passende antal grene i forhold til højden, en lige stamme, passende bredde og størrelse og med maksimum to mindre afvigelser.  

Nordmann Standard - Anden bedste kvalitet

Standard-træer er mærket efter størrelser fra 100-250 cm og tilbyder gode, salgbare træer af anden bedste kvalitet. Træet har mindst fire grenkranse, normalt en lige stamme og med maksimum tre mindre afgivelser.  

Nordmann C - Tredje bedste kvalitet

C-linjen består af salgbare træer mærket i størrelser fra 150-250 cm i tredje bedste kvalitet. Nogle træer vil have synlige afvigelser og fremstå åbne. Træer i C-linjen har minimum fire grenkranse, normalt en lige stamme, uregelmæssig form kan forekomme og maksimalt fire mindre afgivelser.

Private Label

Vil tilbyder naturligvis også, at vores kunder kan sætte deres helt specielle præg på deres juletræer med egne etiketter.

Med Private Label ønsker vi at give vores kunder mulighed for at tilpasse og udvikle egne koncepter. Det giver mulighed for at udvikle og skabe en selvstændig profil, når vores kunder skal præsentere og sælge juletræer - uansat om det er til et stort supermarked eller en lille stadeplads på det lokale julemarked.
 

Del denne